Gong kupka

Potražite mogućnost odmora za svoje tijelo, duh i dušu na kupkama u Studiju za yogu i zvukoterapiju - SHANTI. Gong kupka je jedan od načina na koji se možemo opustiti i osjetiti duboki mir na svim nivoima svoga bića. To je putovanje koje nam pomaže i podržava nas u namjeri da ostvarimo pozitivne promjene i tako prizovemo zdravlje, ljubav, obilje, svjesnost u svoj život.
Veselimo se zajedničkom druženju.

Što je Gong kupka?

Kako bi prepoznali i promijenili naše obrasce ponašanja, potrebna je promjena svijesti. Zvuk potiče promjenu svijesti i na taj način nam pomaže da doživimo transformaciju.

Zvučna kupka je oblik meditacije u kojem sudionici leže ili sjede, u njima najugodnijem položaju. Svatko za vrijeme kupke prolazi kroz svoje jedinstveno iskustvo koje ovisi o tome  gdje se isti nalazi na svom životnom putu i koliko je spreman i otvoren za prihvaćanje promjena. Netko mirno prolazi kroz iskustvo, netko ulazi dublje u iskustvo i može imati vizije iz prošlosti, netko doživljava duboko iscjeljujuće iskustvo, dok neki spavaju za cijelo vrijeme izvođenja Gong kupke.

Snaga namjere

Prije nego uronimo u zvuk, mentalno izgovorimo namjeru, čemu posvećujemo kupku. Moja namjera za cijelu grupu je uvijek za najveće božansko dobro svih prisutnih, ali svatko može dati i svoju osobnu namjeru. Treba biti pažljiv kod izricanja namjere kada se svira instrument velike snage kao što je Gong. Potrebno je ući duboko u sebe, u svoje biće i oslušnuti što nam govori srce, kako bi osjetili što istinski želimo. Namjera se može odnositi na bilo koji dio našeg života, zdravlje, ljubav, posao.

Što se događa za vrijeme kupke?

Kada smo izloženi zvuku Gonga, lakše se duboko opustimo. Usporavaju se moždani valovi i mi ulazimo u stanje budnog sanjanja, u kojem tijelo vodi zvuk u svaku stanicu našeg tijela i duše i tamo pokreće samoozdravljenje. Brišu se negativni zapisi i traume koje smo pohranili duboko u sebi. Pospješuje se cirkulacija krvi i limfe i povećava se životna energija. Uspostavlja se prirodna frekvencija našeg bića.

Nakon kupke ostajemo neko vrijeme u tišini koja također ima veoma važnu ulogu. U toj tišini mi integriramo sve što smo čuli, osjetili, doživjeli i događa se poravnanje. Mi se usklađujemo.

Važno je piti puno tekućine jer smo pokrenuli detoksikaciju.

Zvučna Gong kupka je odlična terapija protiv stresa, depresije, umora, ljutnje, straha te mnogih drugih stanja koja se odnose na nedostatak ravnoteže u tijelu.

Nakon kupke se osjećamo odmorno i svježe.

Terapija zvukom nije nadomjestak za korištenje klasične medicine.

0375-Sensa 2019

Planetarni Gongovi

U Centru Shanti sviramo planetarne Gongove koji su uglašeni na frekvencije planeta i tako direktno djeluju na naše energetske centre.

To su Gong Sunce, Mjesec i Jupiter.

Gong Sunce djeluje na treći energetski centar, solarni pleksus-Manipura čakru. Tu je centar naše osobne moći. Kad energija slobodno teče kroz treći energetski centar, mi smo odlučni, puni samopouzdanja, motivirani. Naša osobna moć i snaga volje su u ravnoteži.

Gong Mjesec djeluje na drugi energetski centar, sakralnu čakru-Svadhisthanu. Centar spolnosti i životne radosti. Djeluje na mjehur, bubrege, prostatu. Regulira mjesečnicu. Učinkovit je kod smetnji žljezdanog i limfnog sustava.

Svirajući Gong Mjesec transformiramo stres, tjeskobu, ovisnost, strah u suosjećanje, samopouzdanje, izdržljivost i dobro se osjećamo.

Gong Jupiter ne djeluje niti na jedan energetski centar. On dodaje širinu svakom trudu. Razvija u nama sreću, obilje, blagost, velikodušnost, optimizam, pravdu.

PRIJAVA ZA GONG ZVUČNU KUPKU

    Dozvolite si ući u rezonanciju sa ovim drevnim instrumentima i uspostaviti ravnotežu koja je vaša izvorna priroda.