Gong

«The gong is the sound of Creativity itself. One who plays the gong plays the Universe. Out of it came all music, all sounds, and all words. The sound of the gong is the nucleus of the World.»
Yogi Bhajan

Pojavio se na području Male Azije u vrijeme brončanog doba, oko 3500 g.pr.n.e. Načinjen je od legure bakra, kositra i nikla. Oduvijek se koristio za otklanjanje negativne energije, u meditaciji i za podizanje svijesti. Proizvodi univerzalni zvuk OM, prvi zvuk u Svemiru.

Gong je instrument najjače transformacijske snage i najrezonantniji instrument na zemlji. Kod sviranja osnovnih tonova, Gong proizvodi nove tonove i slušatelju se čini kao da sluša cijeli kozmički orkestar. Kada se svira pažljivo i osjećajno, taj veliki raspon zvuka preplavljuje i harmonizira cijelo naše biće, usklađujući nas ponovno na svim razinama – fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj.

Kada smo izloženi njegovom zvuku, lakše se duboko opustimo. Usporavaju se moždani valovi i mi ulazimo u opušteno stanje sanjarenja – alfa stanje, u kojem se ego utiša, a naša unutarnja mudrost vodi zvuk u svaku stanicu našeg bića i tamo pokreće samoozdravljenje.

Gong svojim zvukom i vibracijom potiče pozitivne procese u tijelu:

  • otklanja stres, depresiju, strahove;
  • pospješuje cirkulaciju krvi i limfe;
  • obnavlja stanice u tijelu;
  • briše negativne zapise;
  • povećava vitalnost i životnu energiju;

Odstranjivanjem različitih blokada i napetosti jača imunološki sustav.

Gongovi šire svoje isjeljujuće vibracije gdje god se nalazili. Svako mjesto gdje su postavljeni i gdje se sviraju, postaje sveti prostor.