PETER HESS®

Peter Hess je direktor Peter Hess® Instituta u Njemačkoj. Po zanimanju diplomirani inženjer fizike, Hess se sa zdjelama upoznao još 1984. kada je u potrazi za alternativnim načinima lječenja više puta putovao u Indiju, Nepal i Tibet.

Prije više od 30 godina razvio je masažu sa zvučnim zdjelama, originalnu i vrlo učinkovitu metodu opuštanja koja je ponijela njegovo ime – Peter Hess® zvučna masaža. Ubrzo nakon toga počeo je o njoj poučavati na radionicama i seminarima, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima našla je svoju primjenu u područjima wellnessa, zvučne terapije i zvučne pedagogije te sve više u nekim zanimanjima iz područja obrazovanja i savjetovanja.

Danas u svijetu djeluju 23 Peter Hess® akademije i više od 15000 Peter Hess stručnjaka za zvučnu masažu. Peter Hess® Institut u Njemačkoj, čiji je on direktor, mjesto je gdje se kontinuirano istražuje, širi i unapređuje metoda zvučne masaže. Institut nudi opsežnu obuku te mogućnost kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja što doprinosi razvoju profesionalne kompetentnosti za primjenu zvuka na visokoj razini te potvrđuje da je Peter Hess® zvučna masaža vrlo dobro prilagođena i za osobnu i za profesionalnu primjenu.