[ucaddon_default_heading heading=”DOBRODOŠLI” text=”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” uc_fonts_data=”JTdCJTdE”]
[ucaddon_uc_classic_carousel_content title=”GONG” border_color=”#cb701a” btn_hvr_clr=”#cb701a” image=”16817″ btn_text=”Opširnije…” uc_fonts_data=”JTdCJTIyYnRuX3RleHQlMjIlM0ElN0IlMjJmb250LWZhbWlseSUyMiUzQSUyMlBvcHBpbnMlMjIlN0QlN0Q=”]S2FrbyUyMGJpJTIwcHJlcG96bmFsaSUyMGklMjBwcm9taWplbmlsaSUyMG5hJUM1JUExZSUyMG9icmFzY2UlMjBwb25hJUM1JUExYW5qYSUyQyUyMHBvdHJlYm5hJTIwamUlMjBwcm9tamVuYSUyMHN2aWplc3RpLiUyMFp2dWslMjBwb3RpJUM0JThEZSUyMHByb21qZW51JTIwc3ZpamVzdGklMjBpJTIwbmElMjB0YWolMjBuYSVDNCU4RGluJTIwbmFtJTIwcG9tYSVDNSVCRWUlMjBkYSUyMGRvJUM1JUJFaXZpbW8lMjB0cmFuc2Zvcm1hY2lqdS4=[/ucaddon_uc_classic_carousel_content]
[ucaddon_uc_classic_carousel_content title=”PETER HESS®” border_color=”#a720a4″ btn_hvr_clr=”#a720a4″ image=”16838″ btn_text=”Opširnije…” uc_fonts_data=”JTdCJTIyYnRuX3RleHQlMjIlM0ElN0IlMjJmb250LWZhbWlseSUyMiUzQSUyMlBvcHBpbnMlMjIlN0QlN0Q=”]WnZ1ayUyMHp2dSVDNCU4RG5lJTIwemRqZWxlJTIwcG92ZXp1amUlMjBuYXMlMjBzYSUyMG5hJUM1JUExb20lMjBpenZvcm5vbSUyMHByaXJvZG9tLiUyMEthZGElMjBzbW8lMjBwb3ZlemFuaSUyMHNhJTIwdGltJTIwaXp2b3JuaW0lMjBwb3ZqZXJlbmplbSUyQyUyMG1pJTIwc21vJTIwc2lndXJuaSUyQyUyMGJlemJyaSVDNSVCRW5pJTIwaSUyMHNsb2JvZG5pLg==[/ucaddon_uc_classic_carousel_content]
[ucaddon_uc_classic_carousel_content title=”KUNDALINI YOGA” image=”16835″ btn_text=”Opširnije…” uc_fonts_data=”JTdCJTIyYnRuX3RleHQlMjIlM0ElN0IlMjJmb250LWZhbWlseSUyMiUzQSUyMlBvcHBpbnMlMjIlN0QlN0Q=”]S3VuZGFsaW5pJTIweW9nYSUyMGplJTIwZHJldm5hJTIwdGVobmlrYSUyMGtvamElMjBwb3RqZSVDNCU4RGUlMjBpeiUyMGxvemUlMkMlMjAlRTIlODAlOUNrcmFsamV2c2tlJTIweW9nZSVFMiU4MCU5RCUyMGtvamElMjBqZSUyMGR1Z28lMjBiaWxhJTIwJUM0JThEdXZhbmElMjB1JTIwdGFqbm9zdGklMjBpJTIwcHJlbm9zaWxhJTIwc2UlMjB1c21lbmltJTIwcHV0ZW0lMjBvZCUyMHUlQzQlOERpdGVsamElMjBvZGFicmFub20lMjB1JUM0JThEZW5pa3Uu[/ucaddon_uc_classic_carousel_content]

ZVUK KAO TERAPIJA

U mnogim se kulturama zvuk od davnina koristio za duboko opuštanje, za iscjeljenje te za podizanje duhovne svijesti pojedinca. Prepoznat je njegov blagotvorni učinak na tijelo na staničnom nivou.

U posljednjih nekoliko desetljeća, lječenje zvukom se sve više istražuje i postalo je dostupno svima. Instrumenti kao što su Gongovi, tibetanske i kristalne zdjele, te ostali holistički instrumenti, sviraju se po cijelom svijetu.

Kako bi razumjeli djelovanje zvuka na tijelo, polazimo od stanovišta da je sve u Svemiru energija koja vibrira na različitim frekvencijama. Neke energetske vibracije čujemo, a neke ne možemo čuti jer su izvan našeg dosega čujnosti.

Tako svaka naša stanica i organ ima svoju jedinstvenu zdravu frekvenciju na kojoj vibrira. Zdrava frekvencija našeg tijela je od 60-70 Hz. Uslijed stresa, negativnih misli i  trauma kojima smo svakodnevno izloženi, naše stanice i organi počinju vibrirati nižim frekvencijama što uzrokuje blokadu protoka energije, a to za posljedicu donosi  strah, apatiju, depresiju, bolest.

Gongovi, tibetanske i kristalne zdjele vibriraju na frekvenciji iznad 100 Hz, što znači da upravo djelovanjem zvučne masaže sa tim instrumentima, možemo podići svoju frekvenciju i na taj način svojim stanicama i organima vratiti njihovu izvornu zdravu frekvenciju.

Zvuk kao terapiju koristimo kada pristupamo holističkom načinu liječenja, što znači da obuhvaćamo  kompletno naše  Biće (um, duh, tijelo), a ne usredotočujemo se na određeni zdravstveni problem.

U zvukoterapiji koristimo zvuk, vibraciju i frekvenciju kako bi potakli naše stanice da se same zdrave. Prijenos vibracija je moguć pošto se naše tijelo sastoji od 80% vode.

Kad smo izloženi zvuku holističkih instrumenata doživljavamo promjenu svijesti, a kako mijenjamo svijest i naši procesi u tijelu se mijenjaju.

Za vrijeme terapije zvukom dolazi do smirivanja moždanih valova. Poznate su četiri vrste moždanih valova koji se mjere u Hz. Svaka frekvencija moždanih valova povezana je sa promjenom svijesti.

  • BETA valovi- od 13-40 Hz koji su vezani uz budnu svijest
  • ALPHA valovi- od 8-13 Hz, opušteno stanje sanjarenja ili vizualizacije i meditacije
  • THETA valovi – od 4-8 Hz, sanjanje, meditacija, unutarnji prostor intuicije i vizualizacije
  • DELTA valovi – od 0,5-4 Hz, stanje dubokog sna bez snova, duboke meditacije, pri iscjeljivanju

“Ako prihvatimo činjenicu da je zvuk vibracija, a znamo da vibracija može utjecati na svaki dio našeg fizičkog bića, tada shvaćamo da zvuk čujemo ne samo ušima već i svakom stanicom našega tijela. Jedan od razloga zašto zvuk iscjeljuje na fizičkoj razini je i zato što djeluje duboko i transformira nas na emocionalnoj i duhovnoj razini. Zvuk može utjecati na neravnotežu na svakoj razini našeg fiziološkog funkcioniranja, te može pozitivno utjecati na tretiranje gotovo svake medicinske nepravilnosti.“

– Dr. Mitchel Gaynor, Centar za preventivu raka, Cornell, NY

TKO JE PETER HESS®?

Peter Hess je direktor Peter Hess® Instituta u Njemačkoj. Po zanimanju diplomirani inženjer fizike, Hess se sa zdjelama upoznao još 1984. u Nepalu, a kasnije je nastavio s radom u Tibetu. Prije više od 30 godina razvio je masažu sa zvučnim zdjelama, originalnu i vrlo učinkovitu metodu opuštanja koja je ponijela njegovo ime – Peter Hess® zvučna masaža.

Ubrzo nakon toga počeo je o njoj poučavati na radionicama i seminarima, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima našla je svoju primjenu u područjima wellnessa, zvučne terapije i zvučne pedagogije te sve više u nekim zanimanjima iz područja obrazovanja i savjetovanja.

Opširnije…

[ucaddon_uc_photography_header title=”NAŠE FOTOGRAFIJE” image=”16595″ big_title=”CENTAR SHANTI” description=”S3JveiUyMGdvZGluZSUyMG5hJUM1JUExZWclMjBkamVsb3ZhbmphJTIwZm90b2dyYWZpcmFsaSUyMHNtbyUyMHB1bm8lMjBuYSVDNSVBMWloJTIwZG9nYSVDNCU5MWFuamElMkMlMjBzZW1pbmFyYSUyQyUyMGt1cGtpLi4uLiUyMFBvZ2xlZGFqdGUlMjBuYSVDNSVBMXUlMjBnYWxlcmlqdSUyMGZvdG9ncmFmaWph” button_text=”Galerija” button_link=”https://shanti.hr/galerija/” uc_fonts_data=”JTdCJTdE”]